زایمان طبیعی

زایمان طبیعی

از زمانی که بانوان دوره بارداری را به اتمام می رسانند، دو روش برای خروج نوزاد از رحم مادر وجود دارد که یکی از بهترین و کاربردی ترین آنها زایمان طبیعی است که هم با سیستم بدنی مادر و هم با سیستم جسمانی نوزاد همخوانی کاملی دارد. این فرایند معمولاً بدون دخالت پزشک و به […]

از زمانی که بانوان دوره بارداری را به اتمام می رسانند، دو روش برای خروج نوزاد از رحم مادر وجود دارد که یکی از بهترین و کاربردی ترین آنها زایمان طبیعی است که هم با سیستم بدنی مادر و هم با سیستم جسمانی نوزاد همخوانی کاملی دارد.

این فرایند معمولاً بدون دخالت پزشک و به صورت طبیعی اتفاق می‌ افتاد اما حتماً باید تحت نظر متخصصان و پزشکان، زایمان طبیعی انجام شده تا آسیب‌ ها و مشکلات احتمالی برای فرد بروز پیدا نکند.

قطعا زایمان طبیعی شیوه ای کاملا استاندارد برای خروج نوزاد از رحم است که هم مادر و هم نوزاد به صورت ناخودآگاه شرایطی را فراهم می کنند تا بتوانند این عمل را به طور کامل و با سلامت پشت سر بگذارند.

باید بدانید که سیستم جسمانی بدن بانوان به گونه‌ ای ساخته شده است که به راحتی می‌ توانند فرآیند زایمان طبیعی را انجام دهند.

دردهای پیوسته ای که بانوان در روزهای آخر دوران بارداری تحمل می کنند نشان دهنده شروع زایمان طبیعی بوده که می‌ توانند با مراجعه به مراکز درمانی طی مدت بسیار کوتاهی فرزند خود را به دنیا آورند.

اما زایمان طبیعی شرایطی کاملا بحرانی، خطرناک و مهم است و باید تحت نظر پزشکان و متخصصان با سلامت کامل طی شود تا مادر و نوزاد هیچگونه آسیبی ندیده و هر دو در سلامت کامل به زندگی خود ادامه خواهند داد.

تفاوت زایمان طبیعی و زایمان سزارین

تفاوت زایمان طبیعی و زایمان سزارین
تفاوت زایمان طبیعی و زایمان سزارین

بانوانی که به دوران زایمان نزدیک میشوند این دغدغه بسیار مهم را دارند که آیا زایمان طبیعی بهتر است یا زایمان سزارین.

باید بدانید که با توجه به سیستم جسمانی بانوان زایمان طبیعی بهتر و مناسب تر است و خطرات و عوارض کمتری به همراه دارد.

اما همه بانوانی که زایمان سزارین را انجام می دهند دارای محدودیت هایی بوده که نمیتوانند شیوه طبیعی را به انجام برسانند.

زایمان طبیعی به گونه ای انجام میشود که فرد نیاز به بستری در مراکز درمانی نداشته و متحمل دریافت داروهای بیهوشی نخواهد بود.

اما زایمان سزارین هم بستری طولانی مدت در مراکز درمانی را داشته و هم فرد باید بیهوشی کامل و یا بی حسی از ناحیه نخاع و کمر را دریافت کند، که قطعاً عوارض زیادی داشته و زمان‌بر است و عوارض این داروها با گذر زمان زیاد از بدن مادر خارج میشوند.

پس از آن که زایمان طبیعی به اتمام می رسد مادر می تواند بدون هیچگونه درد و محدودیت فرزند خود را در آغوش گرفته و حتی روند شیر دادن به کودک را آغاز کند.

اما بانوانی که سزارین انجام می دهند نهایتا تا ۲۴ ساعت بدون حرکت بوده تا ابتدا اثر داروی بی حسی از بین برود و بعد مادر درد بسیار زیادی دارد و با وجود دردی که بابت بخیه ها متحمل میشود حتی قادر به در آغوش گرفتن کودک نبوده و رونده شیردهی با درد و سوزش بسیار زیاد همراه خواهد بود.

ناگفته نماند که بعد از انجام زایمان طبیعی نهایت بعد از چند ساعت مراقبت مادر مرخص شده و می‌ تواند به منزل بازگردد و بعد از چند روز فعالیتهای روزانه را بدون محدودیت و البته با مراقبت می تواند انجام دهد.

اما مادران سزارینی تا مدت طولانی نباید حتی فعالیت های شخصی خود را انجام دهند، زیرا این بانوان با چندین بخیه در سطح پوست و ناحیه شکم مواجه هستند که تا بهبود کامل آنها باید تحت مراقبت‌ های خاص قرار بگیرند و حتماً باید تحت نظر متخصصان باشند تا از عفونت در ناحیه بخیه ها جلوگیری شود.

مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند نیاز به مصرف داروهای گوناگون نخواهند داشت اما بعد از زایمان سزارین به تشخیص متخصصان انواع آنتی بیوتیک و داروهای مختلف برای پیشگیری از لخته شدن خون برای مادر تجویز میشود که فرد می‌ توانید با مصرف آنها سلامت خود را به دست آورد.

قطعا زایمان طبیعی از زایمان سزارین بهتر است اما گاهی شرایط برای مادران فراهم نبوده و به ناچار مجبور هستند که زایمان سزارین را انجام دهند.

آسیب های ناشی از زایمان طبیعی

آسیب های ناشی از زایمان طبیعی
آسیب های ناشی از زایمان طبیعی

گاها انجام زایمان طبیعی بدون عارضه و دردسر برای بانوان فراهم نخواهد بود و قطعاً مادر آسیب‌ هایی را متحمل میشود که بسیاری از آنها ادعا دارند که بسیار تجربه شیرین بوده و درد ناشی از آن اصلا برایشان مهم نخواهد بود.

اما توجه داشته باشید که بسیاری از این عوارض در کنار ساده بودن ممکن است در طولانی مدت برای افراد خطرات زیادی به همراه آورد، پس باید نسبت به آنها توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید از سلامت خود مراقبت کنید.

برخی بانوان در اثر انجام زایمان طبیعی به صورت مکرر ممکن است آسیب هایی مانند افتادگی رحم و مثانه را تجربه کنند که البته امری بسیار ناخوشایند بوده و فرد را وارد پروسه های درمانی طولانی می‌ کند.

اما گاهی به دلیل کوچک بودن کانال زایمان و یا درشت تر بودن نوزاد ممکن است هنگام خروج از کانال مادر در ناحیه پرینه آسیب ها و پارگی های مختلف را تجربه کند که علاوه بر درد فراوان ممکن است چندین بخیه را در این ناحیه متحمل شوند که حتما باید تحت مراقبت‌ های اصولی از سلامت خود مراقبت کرده تا بخیه ها به طور کامل بهبود پیدا کنند.

برخی از بانوان ممکن است حین زایمان طبیعی خونریزی های بسیار وسیعی را تجربه کنند و اگر شخصی کم خونی داشته باشد قطعا آسیب زیادی متحمل شده و ممکن است تا مدتی ضعف و بیحالی ناشی از کم خونی در بدن مادر باقی بماند.

باید بدانید که هرگونه مشکلات احتمالی و بیماری های خاص و زمینه ای می تواند عاملی برای تشدید عوارض زایمان طبیعی باشد، اگر مشکلات و بیماری های مانند هموروئید، فشارخون و یا دیابت را دارا هستید، قطعا پزشک شما را با عوارض زایمان طبیعی آشنا می کند.

پس بهتر است که با وجود چنین شرایطی زایمان طبیعی را انجام نداد تا آسیب های ناشی از آن را متحمل نشوید.

زایمان طبیعی بدون درد

زایمان طبیعی بدون درد
زایمان طبیعی بدون درد

در طی زایمان طبیعی روش های مختلفی برای کم کردن درد مادر وجود دارد.

بعضی از این روشها تجویز دارو های وریدی هستند که در این روش از دارو های مخدر و یا کتامین استفاده میگردد.

احتمال ورود آنها به بدن جنین و تاثیر بر شیوه تنفس آن بسیار کم است.

اما به هر حال اگر از این روش برای کم کردن درد استفاده شود، لازم است مادر باردار در بخش مراقبت های ویژه در بیمارستان و مرکز مورد نظر قرار داشته باشد.

از دیگر روش ها بی حسی اپیدورال است.

این روش از محبوب‌ترین روش‌های کاهش درد زایمان می باشد.

حضور متخصص در اتاق زایمان برای بی حسی اپیدورال لازم است.

توسط متخصص بیهوشی قسمت پایین کمر مادر بی حس میشود تا بتواند دارو از این طریق وارد نشود و بی حسی اتفاق بیفتد.

تزریق اپیدورال کاهش درد چشمگیری را به همراه دارد.

اپیدورال تزریقی ضربه های عصبی از قسمت کمر در ستون فقرات را مسدود میکند و از این طریق باعث کم کردن درد در نیمه پایینی بدن می شود.

مطالعه بیشتر:  سرکلاژ چیست؟

تزریق زمانی اتفاق می افتد که مادر در حال فعالیت است و این بدان معنی است که حداقل باید انقباض در هر ۱۰ دقیقه رخ بدهد.

از دیگر روش ها استفاده از گاز انتونوکس است.

این گاز نوع مخلوطی از اکسیژن و نیتروژن است.

زمانی که انقباضات رحم در زایمان همراه با درد هستند بر روی صورت مادر یک ماسک قرار می دهند تا با تنفس عمیق گاز را وارد ریه ها کند و این عوامل باعث کم شدن درد زایمان می شود.

به طور کلی می‌توان گفت بارداری و زایمان جزء دوران سخت و اما شیرین برای تمامی خانواده است که حساسیت زیادی دارد.

همانطور که میدانیم زایمان به دو صورت طبیعی و سزارین قابل انجام است.

باور و بر اینکه زایمان طبیعی همواره بهتر و کم خطر تر از زایمان سزارین می باشد کاملاً غلط است.

در واقع اگر مادر شرایط مساعد داشته باشد می تواند زایمان طبیعی انجام دهد در غیر این صورت بهتر است که در شرایط اورژانسی و اضطرار سزارین انجام شود که جان مادر و جنین به خطر نیفتد.

زمانی که دهانه رحم از چهار سانت تا هفت سانتی متر باز میشود ابتدای کار است و سپس با باز شدن دهانه رحم به اندازه ۶ سانتیمتر باعث می‌شود که درد افزایش پیدا کند و انقباضات بیشتری رخ بدهد و در نتیجه احساس گرمای شدید در خانم به وجود می آید.

در این زمان لازم است که بیمار به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کند زیرا انقباضات در این مرحله بسیار طولانی هستند و قوی تر می شوند و فاصله آنها هر چقدر بگذرد نسبت به هم کمتر می شود بهتر است در این مرحله وضعیت خود را تغییر دهید.

اگر می توانید پیاده‌روی کنید و حمام کنید، آب زیادی بنوشید و خود را برای مرحله انتقالی آماده کنید.

بیشترین درد در این مرحله به وجود می‌آید و دهانه رحم ۸ الی ۱۰ سانتی متر بازتر می شود.

مدت زمانی که مادر این درد را تحمل می کند حدود ۲۰ دقیقه تا یک ساعت و نیم ست که در طی آن جنین به مادر فشار وارد می کند و تقریباً مادر آماده زایمان می شود.

آمادگی پیش از زایمان طبیعی

آمادگی پیش از زایمان طبیعی
آمادگی پیش از زایمان طبیعی

بسیاری از بانوان هنگام گذراندن دوره بارداری با این مسئله مواجه هستند که باید نوزاد خود را با روش طبیعی به دنیا آورند یا سزارین.

بسیاری از متخصصان زایمان طبیعی را گزینه‌ ی مناسب‌ تری می‌ دانند.

زیرا با طبیعت بدن بانوان همخوانی داشته و این شرایط برای نوزاد مناسب تر است.

اما مسئله این است که داشتن آمادگی خاص پیش از انجام زایمان طبیعی الزامی است و مادر باید آموزش ببینند یا خیر.

اگر تحت نظر متخصصان ماهر و با تجربه زایمان طبیعی انجام دهید پزشکان در چکاپ های پیش از زایمان چندین نکته مهم را به مادران توصیه کرده تا بتوانند زایمان بهتری را تجربه کنند.

همانطور که می دانید برای انجام زایمان طبیعی مادر باید هم از نظر روانی و هم از نظر جسمی آمادگی کامل داشته باشد تا در حین زایمان با مشکل مواجه نشده و متخصصان مجبور به انجام سزارین نشوند.

در مرحله اول مادر باید از نظر روانی در آمادگی کامل باشد و بداند که برای زایمان طبیعی باید در چه پوزیشنی قرار بگیرد و چه فرآیندی را باید انجام دهد.

پس از آن متخصصان نحوه خروج نوزاد را رحم و از کانال زایمان برای مادر شرح خواهند داد تا مادر متوجه شود که در حین زایمان و حتی در سخت ترین قسمت آن در کدام بخش زایمان قرار دارد یا چه مقدار دیگر زمان میبرد که این فرآیند به اتمام برسد.

دانستن این اطلاعات به مادر کمک می کند تا بتوانند زایمان را با دردسر و استرس کمتر پشت سر بگذارند و جنین خود را با سلامت کامل به دنیا آورند.

اما پیش از انجام زایمان طبیعی متخصصان باید تمامی اقدامات لازم را انجام داده تا تشخیص دهند که آیا فرد توانایی انجام زایمان طبیعی را دارد یا برخی از بیماری‌ های زمینه‌ ای یا آسیب های حین زایمان مانعی برای این روش هستند.

اگر پزشک هیچ گونه مانعی را برای انجام زایمان طبیعی نبیند، فرد را از نظر جسمی و روانی آماده کرده و توصیه می کند.

در روزهای پایانی دوره بارداری حتماً در طول روز ساعتی را به پیاده‌ روی اختصاص دهند، این فرآیند کمک می کند تا مادر دم و بازدم بهتری داشته باشد و هنگام زایمان با کمبود اکسیژن مواجه نشود.

از طرفی دیگر عضلات کمی نرم تر شده و انعطاف پذیری شخص افزایش پیدا می‌ کند با این شرایط کانال زایمان راحت تر باز شده و مادر درد و آسیب کمتری را متحمل خواهد شد.

نا گفته نماند که رژیم غذایی روزهای پایانی بارداری بسیار مهم است و باید پیش از انجام زایمان غذایی سبک اما قوی مصرف کرده باشند تا در حین زایمان با افت قند خون مواجه نشوند.

البته متخصصان مادر را در شرایطی کاملا ایمن قرار می دهند تا بتوانند ضربان قلب مادر، نحوه تنفس و فشار خون را نیز به خوبی کنترل کنند.

شما می توانید با توجه به چند توصیه ساده و رعایت نکات مهمی که پزشک یادآور میشود زایمان طبیعی آسانی را پشت سر بگذارید.

یکی از مهمترین مراحلی که معمولاً بانوان در سنین مختلف آن مواجه هستند، روند بارداری و زایمان می باشد. با توجه به وضعیت جسمانی افراد و تشخیص متخصصان بانوان برای خروج نوزاد از رحم می توانند روش های مختلف مانند زایمان طبیعی و زایمان سزارین را نیز انجام دهند.

زایمان طبیعی با سیستم جسمانی مادران کاملاً همخوانی داشته و اگر بانوانی که مشکلات و محدودیت هایی داشته باشند نمی توانند برای خروج نوزاد از زایمان طبیعی استفاده کنند.

زایمان طبیعی نیز مانند هر نوع عمل دیگر نیازمند مراقبت های قبل و بعد خواهد بود و باید فرد مورد نظر همه شرایط را برای انجام زایمان طبیعی دارا باشد.

متخصصان و پزشکان در دوران بارداری به کلیه بانوان توصیه می‌ کنند که چکاپ ها، آزمایشات و سونوگرافی ها را به طور دقیق و در زمان بندی های مشخص شد انجام دهند تا علاوه بر جویا شدن وضعیت نوزادان بتوانند از سلامت خود اطمینان حاصل کرده و متخصصان می‌ توانند با انجام این فرآیند بهترین شیوه زایمان را برای بانوان در نظر بگیرند.

به طور کلی زایمان طبیعی (Natural childbirth) برای بانوان کمی نگران کننده می باشد، زیرا معتقدند که در چنین شرایطی مادر متحمل درد بسیار زیادی را متحمل خواهد شد، اما باید بدانید که این درد به گونه ای است که بانوان قدرت تحمل آن را داشته و دردی مقطعی و کوتاه مدت خواهد بود، پس از زایمان طبیعی بانوان با سرعت بسیار زیادی بهبود خود را کسب کرده و به حالت عادی باز می گردند.

بسیاری از متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند، زایمان طبیعی را روشی ایمن تر و کم خطر برای بانوان می‌ دانند و بسیاری از بانوان را تشویق و ترغیب می‌ کنند تا هنگام زایمان، زایمان طبیعی را انجام دهند، زیرا زایمان سزارین می تواند عواقب و عوارض طولانی مدت را برای بانوان به همراه داشته باشد.

فواید اصلی زایمان طبیعی

فواید زایمان طبیعی
فواید زایمان طبیعی چیست

بسیاری از متخصصان و پزشکان روند زایمان طبیعی را به مادران توصیه می‌ کنند، آنها اطلاعاتی دقیق و صحیح را در اختیار مادران قرار می دهند تا بتوانند آنها را کاملا قانع کنند که برای حفظ سلامت خود و نوزادشان زایمان طبیعی را انجام دهند.

مطالعه بیشتر:  آندومتریوز چیست؟

البته باید بدانید که در طول زایمان طبیعی مادر درد های مقطعی را متحمل میشود و طی مدت زمان بسیار کوتاهی نوزاد از رحم خارج میشود و سلامت مادر بلافاصله باز میگردد.

اگر زایمان به صورت طبیعی انجام شود قطعاً کودکان در مسیر کانال زایمان باکتری های مفید را دریافت می‌ کنند و باعث میشود که در طول عمر خود آلرژی های سنگین و مشکلات مختلف مانند انواع حساسیت ها را تجربه نخواهند کرد.

زایمان طبیعی به گونه ای انجام میشود که هنگام خروج نوزاد از کانال ممکن است فشاری نسبی به نوزاد وارد شود، همین امر باعث میشود که کلیه مایعاتی که باید با ساکشن از ریه نوزاد خارج شود در طول زایمان به طور طبیعی خارج گردد و متخصصان با بررسی کوچک می‌ تواند سلامت نوزاد را تایید نماید.

جراحی های مختلف مانند سزارین، می تواند بر اثر بی احتیاطی پزشک و یا هرگونه خطای سهوی آسیب ها و مشکلاتی را برای نوزاد به همراه داشته باشد، که البته مادران نیز از این خطرها در امان نخواهند بود. اما زایمان طبیعی به گونه ای است که مادر و نوزاد هیچ گونه خطر و عارضه جراحی را تجربه نمی کنند.

متخصصان بر این باورند که اگر بانوان در طول زایمان هیچگونه بیحسی و بیهوشی دریافت نکنند در طولانی مدت عوارض سنگین آن را تجربه نخواهند کرد، به همین دلیل پزشکان تاکید زیادی بر انجام زایمان طبیعی دارند. زمانی که مادران فرایند زایمان طبیعی را انجام می‌ دهند بیش از دیگر اشخاص قدرت شیردهی به نوزاد خود را خواهند داشت، زیرا شیردهی سریعتر و با موفقیت بیشتری برای این مادران فراهم میشود.

بسیاری از مادران که زایمان سزارین را انجام می دهند ممکن است تا چند روز پس از زایمان درد های بسیار سختی را تجربه کنند و شیری که در سینه آنها وجود دارد به مقدار بسیار اندک بوده که ممکن است برای نوزادان کافی نباشد. متخصصان همواره به مادران توصیه می‌ کنند که اگر به سلامت نوزاد خود اهمیت می دهند زایمان طبیعی را انجام دهند.

زایمان طبیعی به گونه ای است که کودکان در طول عمر خود به مشکلاتی مانند چاقی مبتلا نخواهند شد و عوارض و بیماری های تنفسی را نیز تجربه نخواهند کرد.

البته باید بدانید که هزینه ای که بابت انجام زایمان طبیعی صرف میشود بسیار کمتر از زایمان سزارین خواهد بود، زیرا زایمان طبیعی به گونه ای انجام میشود که مادران نهایتا تا ۲۴ ساعت در مراکز درمانی بستری خواهند شد اما زایمان سزارین به دلیل انجام جراحی های پیشرفته و مراقبت های طولانی مدتی که دارند ممکن است مادر را برای مدت بیشتری در بیمارستان نگه دارند، به همین دلیل فرد متحمل صرف هزینه‌ های بیشتری خواهد شد.

زایمان طبیعی برای چه کسانی مناسب نیست؟

زایمان طبیعی برای چه کسانی مناسب نیست؟
زایمان طبیعی برای چه کسانی مناسب نیست؟

زمانی که مادران برای انجام زایمان به مراکز درمانی و متخصصان مراجعه می‌ کنند، پزشک متخصص زنان و زایمان موظف است با استفاده از سونوگرافی وضعیت جسمانی مادر را بررسی کرده و تصمیم بگیرد که آیا مادر می تواند زایمان طبیعی را انجام دهد یا خیر؟

اگر مادر به بیماری‌ های خاصی مانند دیابت و مشکلات قلبی یا هرگونه عفونت و ایدز مبتلا باشد، نمی ‌توانند نوزاد خود را از طریق زایمان طبیعی به دنیا آورد و بهترین روش برای این مادران عمل سزارین خواهد بود، البته ممکن است مادران ترس بسیار زیادی از زایمان طبیعی داشته باشند و نتوانند تحت هیچ شرایطی زایمان طبیعی و درد ناشی از آن را تحمل کنند، در این وضعیت متخصصان تصمیم می گیرند که مادر با استفاده از فرآیند زایمان طبیعی نوزاد خود را از رحم خارج کند.

یکی از مهمترین نکاتی که متخصصان و پزشک زنان باید به آن توجه کنند، این است که هنگام زایمان سر نوزاد باید در قسمت پایینی شکم، یعنی در دهانه رحم قرار بگیرد، اگر سر نوزاد بالا قرار داشته باشد متخصصان نمی‌ تواند فرایند زایمان طبیعی را انجام دهند.

البته مشکلات دیگری مانند وجود هموروئید در مادر که ممکن است خونریزی بسیار زیادی را پس از زایمان طبیعی به وجود آورد مانع بسیار بزرگی برای انجام زایمان به صورت طبیعی خواهد بود.

اگر مادران پیش از انجام زایمان طبیعی به دفعات زایمان سزارین را انجام داده باشند دیگر قادر به انجام زایمان طبیعی نخواهند بود، زیرا فشار ناشی از زایمان طبیعی می‌ تواند آسیب زیادی به بخیه های قبلی و برش ناشی از جراحی قبلی وارد نماید.

اگر مادران در روند بارداری و یا پیش از آن سابقه جراحی داشته باشند نمی توانند زایمان طبیعی را انجام دهند. البته سقط مکرر و جراحی هایی که مربوط به دهانه رحم است همگی عواملی هستند که فرد را مانع از انجام زایمان طبیعی خواهد کرد.

همچنین اگر مادر دو یا چند قلو باردار باشد قطعاً روند زایمان طبیعی گزینه مناسبی برای خروج چند نوزاد نخواهد بود و در این وضعیت متخصصان زایمان سزارین را برای مادران در نظر می‌ گیرند.

با توجه به وضعیت قرار گرفتن نوزاد در رحم مادر، متخصصان تعیین می کنند که آیا در طول زایمان اکسیژن کافی به نوزاد می رسد یا خیر، اگر تشخیص دهند که با انجام زایمان طبیعی ممکن است اکسیژن رسانی به نوزاد با اختلال مواجه شود پزشکان ریسک نکرده و انجام زایمان طبیعی را کنسل می کنند.

زمانی که مادران تصمیم به بارداری دارند متخصصان به بانوان توصیه می‌ کنند که وزن خود را در حد متعادل قرار دهند سپس اقدام به بارداری نمایند، اگر مادران پیش از بارداری و یا در طول بارداری با اضافه وزن بسیار زیاد مواجه شوند، متخصصان ترجیح می‌ دهند که زایمان طبیعی را انجام ندهند.

نحوه انجام بخیه در زایمان طبیعی

زمانی که بانوان برای انجام زایمان طبیعی به مراکز درمانی مراجعه می‌ کنند، ممکن است نگرانی‌ هایی بابت آسیب‌ های احتمالی هنگام زایمان داشته باشند. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده است متخصصان اذعان می دارند که گاها ممکن است تعدادی بخیه در روند زایمان طبیعی انجام شود که تعداد آنها برای همه افراد متغیر است.

در روند زایمان، کانال خروج نوزاد به قدری باز میشود که سر نوزاد و دیگر قسمت‌ های بدن او به راحتی از کانال زایمان و واژن عبور خواهد کرد، اما ممکن است که به دلیل تنگ بودن ناحیه واژن و کوچکی کانال زایمان مادران چندین بخیه را در این ناحیه تجربه کنند

برخی از پارگی ها بسیار جزئی هستند و در بسیاری از مواقع نیاز به انجام بخیه نخواهند داشت. اما اگر بانوان آسیب زیادی حین زایمان طبیعی متحمل شوند ممکن است با توجه به تشخیص متخصصان تعدادی بخیه در نواحی آسیب اعمال گردد، البته ناحیه واژن به سرعت بهبود پیدا کرده و زخم ها و بخیه ها به راحتی جوش می خورند و مادر می‌ تواند طی مدت زمانی کوتاهی بخیه ها را کشیده و روند طبیعی و فعالیت‌ های روزمره خود را بدون هیچ گونه آسیب و محدویت انجام دهند.

مزایای انجام زایمان طبیعی

زایمان طبیعی
مزایا-زایمان-طبیعی

با توجه به تشخیص و طبق گفته متخصصان انجام زایمان طبیعی مزایای بسیار زیادی دارد که بانوان می توانند با تحمل درد موقتی و کوتاه، با کمترین میزان آسیب نوزاد خود را از رحم خارج کنند. به طور کلی زایمانی که به صورت طبیعی انجام میشود کاملاً سازگار با بدن بانوان خواهد بود.

در فرآیند زایمان طبیعی بانوان هیچگونه داروهای بی حسی و بیهوشی را دریافت نمی کنند و عوارض جانبی و خطرات بعد از زایمان را نیز متحمل نخواهند شد. هنگام زایمان مادر از هوشیاری کامل برخوردار است و می‌ تواند هنگام خروج نوزاد فاصله ارتباط نزدیکی با نوزاد خود برقرار کند.

مطالعه بیشتر:  تزریق چربی به واژن

معمولا نوزادانی که به شیوه طبیعی به دنیا می‌ آیند بیشترین میزان رشد سلول های مغزی را خواهند داشت و سیستم تنفسی و کبد آنها از سلامت بالایی برخوردار می باشد. در طی انجام زایمان طبیعی مادر می توان با همراهی مانند همسر و یا نزدیک ترین فرد به خود در اتاق زایمان حضور داشته باشید.

ناگفته نماند که ممکن است در روند زایمان و یا در طول بارداری مایعاتی به ریه کودک وارد شود که با انجام زایمان طبیعی مایعات به طور کامل تخلیه خواهند شد. پس از زایمان طبیعی بلافاصله مادر می تواند مراقبت های لازم از خود و کودک را نیز انجام دهد و می تواند از روزهای اول و ساعات اولیه پس از زایمان مقدار قابل توجهی شیر به نوزاد خود بدهد، البته نا گفته نماند که هزینه‌ های پرداختی بابت زایمان طبیعی بسیار مناسب و مقرون به صرفه خواهد بود.

در حین انجام زایمان طبیعی باکتری های مفید به بدن نوزادان انتقال پیدا می‌ کنند و می‌ توانند آنها را از بیماری‌ هایی مانند آسم و انواع آلرژی ها محفوظ بدارند. نکته قابل توجه دیگری که دانستن آن از نکات مهم به شمار می‌ آید، این است که در روند زایمان طبیعی مادران حداقل میزان خونریزی را تجربه خواهند کرد و پس از زایمان با مشکلات و معضلاتی مانند کم خونی های شدید مواجه نخواهند شد.

مراقبت های پیش از انجام زایمان طبیعی

زمانی که بانوان وارد دوره بارداری شوند، متخصصان به آنها توصیه می‌ کنند که در ماه‌ های نزدیک به زایمان حتماً فعالیت‌ های ورزشی را به طور مرتب انجام دهند. متخصصان به بانوان می گویند که برای نرم شدن عضلات و چرخش نوزاد بهتر است که در طول روز مدت زمانی را به قدم زدن با شیوه های درست اختصاص دهند و برای انجام خرید های روزانه بهتر است که از خانه خارج شده و مسیری را بدون هیچگونه بار اضافه قدم بزنند، البته در چنین شرایطی باید بتوانند استراحت کافی داشته باشند.

داشتن خواب منظم باعث میشود که مادران به اندازه کافی استراحت داشته و روند زایمان آنها را نیز آسانتر طی میشود. یکی از مناسب ترین ورزش هایی که بانوان می توانند نزدیک به زمان زایمان انجام دهند، ورزش هایی مانند یوگا و پیاده روی است. اگر مربیان از تخصص کافی برخوردار باشند می توانند فعالیت ها و ورزش های خاصی مانند یوگا را طبق وضعیت جسمانی مادر در اختیار او قرار دهند تا بتوانند علاوه بر حفظ سلامت خود و جنین آمادگی های قبل از زایمان را نیز کسب کنند.

داشتن رژیم غذایی مناسب باعث میشود که سلامت مادر حفظ شده و قوای جسمی او نیز تقویت شود. بهتر است که در روند بارداری با استفاده از روغن های مخصوص شکم خود را ماساژ دهید. بسیاری از متخصصان به مادرانی که در زمان نزدیک به زایمان هستند توصیه می کنند که مایعات بیشتری مصرف کنند و بهتر است که هنگام نشستن و برخاستن از صندلی استفاده کنند، زیرا نشستن بر روی زمین می تواند باعث ایجاد احساس ناخوشایند شده و برخاستن برای مادران کمی سخت خواهد بود.

کلیه متخصصان و پزشکانی که در این زمینه فعالیت دارند کلاس های آمادگی برای قبل از زایمان را نیز دایر کرده و به مادران توصیه می‌ کنند که حتما در این کلاس‌ها شرکت کنند. البته گوش دادن به موزیک های آروم و داشتن روحیه شاداب و دور بودن از عوامل استرس زا همگی فعالیت هایی هستند که قبل از زایمان می توانند باعث حفظ سلامت مادر شده و روند زایمان را با سهولت و آرامش بیشتری همراه می سازند.

علائم و نشانه‌ های شروع زایمان طبیعی

زایمان طبیعی
شروع-زایمان-طبیعی

زمانی که مادران برای انجام زایمان طبیعی آماده میشوند، توسط متخصصان زمان و علائم دقیقی را برای آنها در نظر خواهند گرفت، اما نشانه های اولیه برای آغاز زایمان طبیعی درد هایی هستند که به صورت مقطعی اتفاق می‌ افتند. معمولا درد ها به صورت موقتی بوده و هرچه فاصله آنها به یکدیگر نزدیک میشود می‌ تواند نشانه‌ ای از آغاز زایمان طبیعی باشد.

علاوه بر درد، نشانه های دیگری برای زایمان طبیعی وجود دارد که از مشهودترین آنها می‌ توان به پایین آمدن شکم اشاره کرد، معمولاً مادران در این وضعیت احساس می‌ کنند که شکم از حالت عادی پایین تر آمده و ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشند یا به قولی می توانند راحت تر نفس بکشند، زیرا فشار جنین از ریه ها برداشته شده و جنین کمی به پایین متمایل خواهد شد، البته در چنین وضعیتی مادران اشاره می‌ کنند که فشار بیشتری بر روی مثانه احساس خواهند کرد که ممکن است گاها دچار تکرر ادرار شوند.

این نشانه ها معمولا مربوط به روز زایمان نخواهند بود و ممکن است چندین روز و یا یک الی دو هفته قبل از شروع زایمان برای فرد اتفاق بیفتند. همواره باید بدانید که دیدن ترشحات رنگی می تواند نشانه ای از وقوع زایمان طبیعی باشد. معمولاً هر گونه ترشحی که آغشته به خون باشد می تواند نشان دهنده باز شدن دهانه رحم باشد البته باید بدانید که به محض مشاهده هرگونه ترشحات رنگی بهتر است که برای بررسی بیشتر به پزشک مربوطه مراجعه نمایید.

از دیگر نشانه‌ های اصلی آغاز زایمان طبیعی می توان به پاره شدن کیسه آب شاره کرد. زمانی که کیسه آب پاره شود ممکن است شما مایعات را به صورت ترشح در واژن خود مشاهده کنید، در صورت بروز این اتفاق بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

معمولا پاره شدن کیسه آب ۲۴ ساعت قبل از شروع درد زایمان اتفاق می‌ افتد. از دیگر علائم شروع زایمان طبیعی می توان به اسهال اشاره کرد. اگر در نزدیکی زایمان با عوارضی مانند اسهال مکرر مواجه میشوید باید بدانید که می تواند نشانه ای از وقوع زایمان طبیعی باشد. البته انقباضاتی که در رحم به وجود می آیند در طول دوره بارداری کاملاً طبیعی هستند ولی این انقباضات معمولاً با شدت بیشتری در روزهای نزدیک به زایمان اتفاق خواهند افتاد.

یکی از بهترین متخصصان زنان در شهر شیراز دکتر آمنه مظفری می باشد.

هزینه پرداختی بابت زایمان طبیعی

یکی از مسائلی که هنگام انجام زایمان برای افراد مهم است، این مسئله بوده که چه مقدار هزینه باید برای انجام زایمان طبیعی پرداخت کنند.

زایمان طبیعی هزینه‌ های بسیار محدودی برای شما به همراه دارد و از آنجا که مانند زایمان سزارین در شمار جراحی های پیشرفته قرار نمی‌ گیرد متحمل پرداخت هزینه‌ های سنگین نخواهید شد.

اما معمولا افراد در زمانی کمتر از ۲۴ ساعت در مراکز درمانی بستری می مانند و از این بابت نیز هزینه زیادی پرداخت نخواهند کرد.

تنها هزینه‌ ای که شما بابت زایمان طبیعی پرداخت می کنید دستمزد پزشکان و متخصصانی است که به صورت خصوصی از مادر حین زایمان مراقبت می کنند.

توجه داشته باشید که زایمان طبیعی در شمار فرآیند های درمانی و بیمه قرار می گیرد و اگر شخصی بیمه داشته باشد شرکت های مربوط بخش بسیار زیاد و قابل توجهی از هزینه ها را تقبل کرده و بخش بسیار کوچک و محدود از این هزینه‌ ها بر عهده شخص خواهد بود.

زایمان طبیعی در کنار هزینه های محدود و به صرفه برای شما مناسب تر خواهد بود اما تمامی خدمات را از مراکز درمانی دریافت کرده و به خوبی از سلامت مادر و نوزاد مراقبت خواهد شد.

هزینه هایی که برای زایمان طبیعی در نظر گرفته میشود از طریق مراجع قانونی مصوب بوده و بخشی از آنها از پیش تعیین شده هستند و برای همه یکسان خواهد بود، و اگر حین زایمان مشکلات مختلف بروز پیدا نکند این هزینه‌ ها به صورت ثابت باقی مانده و شما نهایتاً بخش کمی از آنها را پرداخت خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر