قاعدگی دردناک

قاعدگی دردناک

دلایل ایجاد قاعدگی دردناک به طور طبیعی همه بانوان با آغاز سن بلوغ به صورت ماهانه یک بار قاعدگی را تجربه می‌ کنند، قاعدگی زمانی اتفاق می‌ افتد که تخمک آزاد شده از تخمدان‌ ها بدون بارور شدن به رحم رسیده و همراه با دیواره‌ سلولی که در رحم قرار می‌ گیرد فرو می‌ ریزد. […]

 دلایل ایجاد قاعدگی دردناک

به طور طبیعی همه بانوان با آغاز سن بلوغ به صورت ماهانه یک بار قاعدگی را تجربه می‌ کنند، قاعدگی زمانی اتفاق می‌ افتد که تخمک آزاد شده از تخمدان‌ ها بدون بارور شدن به رحم رسیده و همراه با دیواره‌ سلولی که در رحم قرار می‌ گیرد فرو می‌ ریزد.

خارج شدن خون قاعدگی عموماً هفت روز ادامه پیدا می‌ کند و البته میزان آن برای بانوان متغیر است، اما در طی قاعدگی ممکن است بانوان دردی را در ناحیه شکم یا کمر تجربه کنند، این دردها تا زمانی طبیعی است که روال زندگی افراد را مختل نکند و به نوعی نیاز به درمان و رسیدگی تخصصی نداشته باشند.

معمولا بانوان قبل از سن ۳۰ سالگی قاعدگی‌ های دردناک را تجربه می‌ کنند، البته داشتن سابقه خانوادگی نیز بر این مسئله موثر است.

به یاد داشته باشید که اگر چند قاعدگی‌ به طور نامنظم اتفاق بیفتد ممکن است افراد درد قاعدگی را متحمل شده و در کنار آن خونریزی‌ های شدید نیز اتفاق می‌ افتد.

متخصصان بر این باورند که استرس و تنشی که بانوان در دوره قاعدگی متحمل میشوند به دردهای شدید ختم شده و عموماً این درد برای بانوان غیر قابل تحمل است و نیاز به استفاده از انواع مسکن خواهند داشت.

برخی از بانوان در پی استفاده از آی یو دی که یک روش جلوگیری از بارداری است ممکن است قاعدگی دردناک را تجربه کنند البته اگر درد به این منظور اتفاق افتاده باشد تنها برای چند ماه اولی اتفاق افتاده و پس از آن فرد به روال طبیعی باز می‌ گردد.

اما زمانی که دردها غیر قابل تحمل میشوند متخصصان مسئله را ناشی از یک بیماری پنهان رحمی می‌ دانند، به عنوان مثال ممکن است بانوان در پی ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی این عارضه را متحمل شوند، تغییرات هورمونی که در بدن اتفاق می‌ افتد برای بانوان قاعدگی‌ های طولانی و دردناک را در پی دارد که عموماً پس از آغاز خونریزی از بین می‌ رود.

مطالعه بیشتر:  سفید کردن واژن در شیراز

آندومتریوز یکی دیگر از دلایل مهم قاعدگی دردناک است، متخصصان معتقدند که اگر سلول‌ های پوشش داخلی رحم به دیگر قسمت‌ ها سرایت کنند و در این محدوده تکثیر شوند احتمال قاعدگی دردناک وجود دارد، به یاد داشته باشید که آندومتریوز به معنی پدیدار شدن سلول‌ های داخلی رحم در قسمت‌ های خارجی رحم، تخمدان‌ ها و لوله‌ های فالوپ است.

از طرفی دیگر فیبروم‌ های رحمی که تومورهای غیر سرطانی شناخته میشوند باعث قاعدگی دردناک و البته نامنظم خواهد شد، ممکن است افراد برای چند ماه متوالی قاعدگی را تجربه نکنند و پس از آن یک قاعدگی شدید و دردناک رخ می‌ دهد.

مسئله دیگری که در مورد درد قاعدگی باید بدانید ابتلا به بیماری‌ های التهابی لگن است، اگر بانوان با بیماری‌ های مقاربتی مواجه باشند و یا عفونت رحم در بخش‌ های مختلف آن از جمله تخمدان‌ ها و لوله‌ های فالوپ پدیدار شود احتمال بروز قاعدگی دردناک وجود دارد.

از دیگر دلایل مهم و البته موثر بر دردهای شدید قاعدگی باید به کیست تخمدان و تنگی دهانه رحم اشاره کرد، گاهی اوقات تنگ بودن یا باریکی بیش از حد دهانه رحم باعث میشود تا فشار وارده بر دهانه رحم باعث دردآور شدن قاعدگی شود، همچنین کیست تخمدان که عموماً بر اثر اضطراب و استرس بالا اتفاق می‌ افتد نیز می‌ تواند سبب برهم خوردن تعادل هورمون‌ ها شده و اختلالاتی همچون دردهای شدید را در قاعدگی متحمل خواهید شد.

تشخیص علت درد قاعدگی

تشخیص علت درد قاعدگی
تشخیص علت درد قاعدگی

زمانی که درد قاعدگی از حد طبیعی و نرمال افزایش پیدا می‌ کند بانوان به دنبال راه‌ های موثر هستند تا علت آسیب را پیدا کرده و با این کار می‌ توانند در آینده قاعدگی را با سهولت و آرامش بیشتر سپری کنند.

مطالعه بیشتر:  لابیاپلاستی برای دختران باکره

اما متخصصان فعال در حوزه زنان تنها کسانی هستند که می‌ توانند در این راه به شما کمک کنند، زمانی که به پزشک مراجعه می‌ کنید متخصصان به واسطه سونوگرافی می‌ توانند بخش‌ های مختلف رحم از جمله تخمدان‌ ها، لوله‌ های رحم و دهانه رحم را بررسی کنند، این تصویربرداری به واسطه امواج صوتی اتفاق می‌ افتد و نه تنها خطری برای بانوان ندارد بلکه تصاویر دریافتی کاملاً دقیق و بی‌ نقص هستند.

روش دیگر برای تشخیص اختلالات قاعدگی انجام آزمایشات کاربردی و تصویربرداری‌ های دقیق‌ تر است، عموماً متخصصان سی تی اسکن و ام آر آی را نسبت به سونوگرافی بهتر دانسته زیرا جزئیات بیشتری به این واسطه مشخص میشود.

تصاویری که در این روش تخصصی دریافت میشود به واسطه اشعه ایکس است و متخصصان می‌ توانند زوایای متفاوت و بخش‌ های استخوانی و بافت‌ های نرم‌ تر را به صورت همزمان بررسی کنند.

یکی دیگر از روش‌ های موثر برای تشخیص اختلالات قاعدگی دردناک انجام لاپاراسکوپی است، اگر متخصصان به واسطه درد ایجاد شده در هنگام قاعدگی به بیماری‌ هایی همچون آندومتریوز، فیبروم، چسبندگی رحم و کیست تخمدان مشکوک شوند می‌ توانند به واسطه لاپاراسکوپی بخش‌ های مختلف حفره شکمی و اندام تناسلی را ارزیابی کرده و به واسطه تصاویر دریافتی متوجه اختلالات رحمی خواهند شد.

روشی برای کنترل و درمان قاعدگی دردناک

روشی برای کنترل و درمان قاعدگی دردناک
روشی برای کنترل و درمان قاعدگی دردناک

دردی که هنگام قاعدگی اتفاق می‌ افتد اغلب قابل کنترل بوده و خیلی زود بهبود می‌ یابد مگر آنکه نشات گرفته از بیماری‌ های رحمی باشد و متخصصان با درمان‌ های تخصصی می‌ توانند این عارضه را برطرف نمایند.

هنگام قاعدگی بهتر است که برای تسکین درد پیش آمده از یک پد گرم یا کمپرس گرم استفاده کنید و ناحیه لگن، شکم و کمر را به این واسطه گرم کنید، البته در چنین موقعیتی ماساژ دادن شکم و دوش آب گرم به تسکین درد و گرفتگی‌ های رحمی کمک می‌ کند.

مطالعه بیشتر:  واژینوپلاستی

همچنین می‌ توانید به آرامی تمرینات ورزشی منظم را انجام داده و در کنار مصرف غذاهای سبک و مغزی شاهد تسکین درد قاعدگی خواهید بود.

اما هر چقدر که دردها شدت پیدا می‌ کنند محدودیت افراد برای مراقبت‌ های گفته شده بیشتر میشود، بانوان می‌ توانند حتی چند روز قبل از آغاز قاعدگی از مسکن‌ های ضد التهاب مانند ایبوپروفن استفاده نمایند، مهم است که مصرف مکمل‌ های غذایی مانند ویتامین e، اسید چرب امگا ۳، کلسیم، منیزیم و ویتامین ب ۶ و ب ۱ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

به خاطر داشته باشید که در این روزها باید مصرف نمک، الکل، کافئین و شکر را تا حد ممکن کمتر کرده و برای پیشگیری از نفخ شکم رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

اگر بیماری‌ های التهابی لگن یا عفونت‌ های مقاربتی باعث درد قاعدگی شوند می‌ توانید طبق تجویز پزشک از آنتی بیوتیک نیز استفاده کنید، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و دیکلوفناک برای این روزها مناسب هستند.

همواره می‌ توانید تحت نظر متخصصان از انواع داروهای ضد درد و مسکن مانند استامینوفن استفاده کنید و البته برای کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی مصرف داروهای ضد افسردگی نیز برای بیماران تجویز میشود.

اما در کنار مصرف انواع داروهای درمانی عصاره بابونه، رازیانه و حتی شوید می‌ تواند به تسکین درد قاعدگی کمک کند، به خاطر داشته باشید که این دردها موقت و زودگذر هستند و اگر به طور مرتب از انواع نوشیدنی‌ های حاوی دارچین یا زنجبیل استفاده کنید خیلی زود شاهد تسکین درد بوده و دوره‌ های بعدی قاعدگی را با عوارض و درد کمتری سپری خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *