زایمان در آب

زایمان در آب

زایمان در آب چیست؟ یکی از مهمترین مراحل بارداری زایمان است که در انتهای ماه نهم همه بانوان با این دغدغه مواجه میشوند که چه روشی برای زایمان مناسب است تا بتوانند با عوارض کمتر و درد محدودتر این فرایند مهم را به اتمام برسانند. امروزه روش‌ های مختلفی برای انجام زایمان وجود دارد و […]

زایمان در آب چیست؟

یکی از مهمترین مراحل بارداری زایمان است که در انتهای ماه نهم همه بانوان با این دغدغه مواجه میشوند که چه روشی برای زایمان مناسب است تا بتوانند با عوارض کمتر و درد محدودتر این فرایند مهم را به اتمام برسانند.

امروزه روش‌ های مختلفی برای انجام زایمان وجود دارد و تمامی بانوانی که زایمان طبیعی انجام می‌ دهند می‌ توانند با قرار گرفتن در آب زایمانی بدون درد و آسان را سپری نمایند.

برای انجام زایمان در آب از یک وان عمیق استفاده میشود که دارای آب هم دمای بدن مادر است، با انجام زایمان در آب درد هنگام زایمان تسکین پیدا کرده و افراد خیلی سریع‌ تر و راحت‌ تر می‌ توانند فرزند خود را به دنیا آورند.

زمانی که بانوان برای زایمان در آب قرار می‌ گیرند امکان جابجایی بدن آسان‌ تر شده و می‌ توانند خیلی بهتر پوزیشن مناسب خود را پیدا کنند و پس از آن با انجام زایمان در آب درد کمتری را تجربه کرده و آسیب دیدگی برای مادر به حداقل می‌ رسد.

اگر بانوان بارداری کم خطری داشته باشند و جنین هم در موقعیت مناسب باشد شرایط برای زایمان در آب فراهم است، به یاد داشته باشید که تمامی فاکتورهای مربوط به مادر و جنین به طور دقیق ارزیابی میشود و برای زایمان در آب به تشخیص و تایید پزشک نیاز خواهید داشت.

محدودیت انجام زایمان در آب

محدودیت انجام زایمان در آب
محدودیت انجام زایمان در آب

از آنجایی که زایمان در آب مورد تایید عموم متخصصان است بانوان هم سعی دارند برای داشتن یک زایمان آسان این روش را انتخاب کنند اما همه افراد کاندیدای مناسبی برای زایمان در آب نیستند و متخصصان محدودیت‌ هایی را در این باره مطرح می‌ کنند که مهمترین آنها را برایتان خواهیم گفت.

مطالعه بیشتر:  لابیاپلاستی

اگر بانوان باردار به تبخال تناسلی یا هرپس مبتلا باشند به هیچ عنوان نباید زایمان طبیعی انجام دهند حال فرقی نمی‌ کند که این نوع زایمان بر روی تخت انجام شود یا در داخل آب، در هر صورت امکان انتقال این آلودگی به جنین وجود داشته و زایمان طبیعی در آب برای این بانوان مناسب نیست.

همچنین بانوانی که در طی بارداری به پره اکلامپسی مبتلا شده‌ اند شرایط برای زایمان طبیعی را نخواهند داشت، البته اگر جنین در حالت بریچ قرار بگیرد بانوان نمی‌ توانند زایمان در آب داشته باشند زیرا سر نوزاد به سمت بالا قرار گرفته و متخصصان تنها راه زایمان را سزارین می‌ دانند.

در صورت بارداری دو یا چند قلو بانوان شرایط زایمان طبیعی در آب را نخواهند داشت، البته به یاد داشته باشید که زایمان‌ های زود هنگام و قبل از هفته ۳۷ بارداری عوارض زیادی در پی داشته و برای حفظ سلامت جنین نارس زایمان طبیعی صورت نمی‌ پذیرد.

از دیگر محدودیت‌ های زایمان در آب باید به ابتلای مادر به انواع عفونت‌ ها اشاره کرد، اگر مادر دچار خونریزی شود به هیچ عنوان نباید زایمان طبیعی صورت پذیرد.

اگر بانوان در زمان زایمان و در روزهای پایانی بارداری تب شدیدی را تجربه کنند شرایط برای زایمان طبیعی فراهم نخواهد بود، همچنین اگر در گذشته زایمان سزارین انجام داده باشند نمی‌ توانند زایمان طبیعی را مجدداً انجام دهند.

همچنین به خاطر داشته باشید که اگر کیسه آب آمنیوتیک مادر بیش از ۲۴ ساعت پاره شده باشد شرایط برای زایمان طبیعی فراهم نیست و این افراد نمی‌ توانند حتی زایمان در آب را انجام دهند.

مزایای زایمان در آب

مزایای زایمان در آب
مزایای زایمان در آب

با نزدیک شدن به دوران زایمان بانوان به دنبال راه‌ های کم خطر و آسان هستند تا بتوانند این مرحله مهم را به سلامت و با کمترین عوارض سپری کنند.

اما زایمان در آب یک روش مورد تایید است و اغلب بانوان آن را فرایندی آسان دانسته و انتخاب عموم افراد خواهد بود، در روند انجام زایمان در آب از آب گرم استفاده میشود که باعث آرامش بیشتر مادر شده و درد را کمتر می‌ کند.

مطالعه بیشتر:  عمل زیبایی لابیاپلاستی در شیراز

از دیگر مزایای زایمان در آب باید به حرکت آسان مادر هنگام زایمان اشاره کرد،  وقتی که فرد در آب قرار می‌ گیرد حرکت برای بانوان آسان‌ تر شده و می‌ توانند آزادانه و با حرکات کوچک پوزیشن مناسب را برای زایمان پیدا کنند، قرار گرفتن در آب باعث کاهش فشار خون میشود و این امر باعث شده تا اضطراب و استرس مادر به طور محسوسی فروکش کند، در چنین شرایطی بدن آندورفین تولید می‌ کند که در کاهش درد نقش موثری خواهد داشت.

مسئله دیگری که هنگام زایمان طبیعی برای بانوان مهم است آسیب دیدگی ناحیه پرینه می‌ باشد، اگر زایمان در آب انجام شود حالت کشسانی پرینه حفظ شده و پارگی در این محدوده اتفاق نمی‌ افتد به همین دلیل است که زایمان با کمترین میزان عوارض انجام می‌ پذیرد.

هشدارهای مهم هنگام زایمان در آب

هشدارهای مهم هنگام زایمان در آب
هشدارهای مهم هنگام زایمان در آب

هنگام زایمان در آب بانوان با این مسئله مواجه هستند که آیا ممکن است روند زایمان آنگونه که پیش بینی کرده‌ اند طی نشود، تشخیص چنین اتفاقی بر عهده متخصصانی است که در این فرایند حضور دارند، اگر پزشکان متوجه شوند که نوزاد پیش از خروج از رحم مدفوع کرده است سریعاً زایمان در آب را متوقف کرده و برای سزارین آماده میشوند.

همچنین اگر حین انجام زایمان در آب بانوان با خونریزی شدید از ناحیه واژن مواجه شوند مادر را سریعاً از آب خارج کرده و تدابیر لازم را برای زایمان سزارین فراهم می‌ کنند.

اما هشدارهایی از جمله تغییر در ضربان قلب نوزاد را باید جدی دانست، اگر بانوان در طی زایمان با فشار خون متغیر مواجه شوند یا دمای بدن افزایش پیدا کند متخصصان نسبت به این تغییرات ناگهانی واکنش نشان داده و شرایط را برای حفظ سلامت مادر و جنین تغییر خواهند داد.

مطالعه بیشتر:  زایمان سزارین

همچنین اگر روند زایمان به کندی طی شود و انقباضات شکمی ضعیف باشد پزشکان برای عدم آسیب دیدن جنین زایمان در آب را به اتمام رسانده و تدابیر دیگر را خواهند اندیشید.

خطرات زایمان در آب

خطرات زایمان در آب
خطرات زایمان در آب

قبل از انجام زایمان در آب مهم است که اطلاعات خود را در این باره تکمیل کرده و با آگاهی بیشتر و با مشورت پزشک در این باره تصمیم گیری کنید، از مهمترین خطرات زایمان در آب می‌ توان به ابتلای مادر یا نوزاد به عفونت اشاره کرد.

در طی انجام زایمان طبیعی خون و ترشحاتی از ناحیه واژن خارج میشود که اگر به چشم یا دهان نوزاد  وارد شود آنها را در معرض باکتری قرار داده و احتمال ابتلا به عفونت‌ های وسیع را افزایش می‌ دهد.

به یاد داشته باشید که هنگام انجام زایمان طبیعی در آب امکان استفاده از اپیدورال و برخی از داروهای مسکن وجود ندارد، این در حالی است که اگر افراد در شرایط عادی و بر روی تخت زایمان طبیعی انجام دهد امکان استفاده از اپیدورال و دارو برای آنها امکان‌ پذیر است.‌

تنظیم دمای آب وان مسئله مهمی است که متخصصان باید هر لحظه به آن اهمیت دهند، اگر دمای آب بیش از حد گرم باشد و یا آب خیلی سرد باشد سلامت جنین را به خطر انداخته و ممکن است عواقب زیادی را در پی داشته باشد.

در موارد بسیار نادر اتفاق می‌ افتد که نوزادان به محض تولد در آب نفس بکشند معمولاً این فرایند بعد از خارج کردن نوزاد از آب رخ نمی‌ دهد اما اگر نوزادان در آب نفس بکشند ممکن است برای آنها خطرآفرین باشد.

به یاد داشته باشید که در طی انجام زایمان در آب دید پزشک بر نوزاد محدودتر میشود و اگر اختلالاتی از جمله پارگی بند ناف اتفاق بیفتد به عنوان یک مشکل جدی به حساب می آید، با این حال مهم است که زایمان طبیعی در آب با حساسیت بالاتری انجام شود و نیاز به مراقبت لحظه به لحظه توسط پزشک دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *