تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر

یکی از حساس‌ ترین و البته آسیب پذیرترین عضو در بدن بانوان رحم است، رحم نقش بسیار مهمی در سیستم تولید مثل بانوان ایفا کرده و هرگونه اختلال در بخش‌ های مختلف آن عواقب و عوارض زیادی در پی دارد. ابتلا به سرطان دهانه رحم یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در زنان است […]

یکی از حساس‌ ترین و البته آسیب پذیرترین عضو در بدن بانوان رحم است، رحم نقش بسیار مهمی در سیستم تولید مثل بانوان ایفا کرده و هرگونه اختلال در بخش‌ های مختلف آن عواقب و عوارض زیادی در پی دارد.

ابتلا به سرطان دهانه رحم یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در زنان است به همین دلیل است که متخصصان فعال در حوزه زنان انجام تست پاپ اسمیر را برای بررسی این محدوده حساس الزامی می‌ دانند.

بانوان موظفند که از سن ۲۱ سالگی تا ۲۹ سالگی هر سه سال یک بار برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند.

بعد از ۲۹ سالگی و نهایتاً تا ۶۰ سالگی اگر نتایج آزمایشات قبلی منفی باشد بانوان می‌ توانند هر ۵ سال یک بار این تست را انجام دهند و پزشکان می‌ توانند هرگونه سلول‌ های غیر طبیعی و پیش سرطانی را در دهانه رحم بررسی کنند.

اگر بانوان در مراحل اولیه رشد این سلول‌ ها به وجود این عارضه پی ببرند شرایط درمان آسان‌ تر از آن چیزی که تصور می‌ کنید سپری میشود.

در صورت رشد بیشتر توده‌ های سرطانی نه تنها عملکرد رحم مختل میشود و بافت آن از بین می‌ رود بلکه ممکن است اندام‌ های مجاور نیز با این بیماری درگیر شوند.

در چنین موقعیتی کنترل بیماری پیش آمده بسیار سخت است و عوارض وسیعی را در پی دارد، متخصصان به واسطه انجام تست پاپ اسمیر می‌ توانند ضمن مراقبت از سلامت دهانه رحم سایر بیماری‌ ها مانند عفونت و التهابات لگنی را بررسی کنند البته افرادی که در معرض ابتلا به ویروس فعال hpv هستند باید این تست را انجام داده تا مبادا با این بیماری خطرناک و پیشرونده مواجه شوند.

با تمام این تفاسیر از سن ۲۱ سالگی انجام این تست برای همه بانوان الزامی است و متخصصان آن را روشی موثر برای مراقبت از سلامت رحم می‌ دانند.

آیا افرادی که دارای تبخال و یا زگیل تناسلی هستند می توانند از تست پاپ اسمیر استفاده کنند؟

آیا افرادی که دارای تبخال و یا زگیل تناسلی هستند می توانند از تست پاپ اسمیر استفاده کنند؟
آیا افرادی که دارای تبخال و یا زگیل تناسلی هستند می توانند از تست پاپ اسمیر استفاده کنند؟

بسیاری از افراد پس از ابتلا به ویروس اچ‌ پی‌ وی و پدیدار شدن تبخال تناسلی و زگیل تناسلی در محدوده واژن ممکن است متوجه این آسیب نباشند.

عموماً بانوان پس از ابتلا به این نوع ویروس برجستگی‌ هایی را در سطح پوست تجربه می‌ کنند و اما در موارد نادر ممکن است آسیب‌ های پوستی نیز وجود نداشته باشد و این بیماری به صورت نهفته و پنهان سلامت افراد را به خطر می‌ اندازد.

ساده‌ ترین راه برای تشخیص ویروس hpv، زگیل تناسلی و تبخال تناسلی انجام تست پاپ اسمیر است، متخصصان این تست را برای مراقبت و بررسی وضعیت دهانه رحم الزامی می‌ دانند.

همه بانوان حتی اگر در معرض این ویروس قرار نمی‌ گیرند باید تست پاپ اسمیر را در فواصل زمانی مشخص شده انجام دهند.

مطالعه بیشتر:  واکسن گارداسیل چیست؟

بانوان می‌توانند تست پاپ اسمیر را حتی بعد از ابتلا به زگیل تناسلی و تبخال تناسلی انجام دهند و به این واسطه متخصصان متوجه میشوند که آیا این ویروس به دهانه رحم رسیده است یا خیر.

مهم است که تمامی بیماران مبتلا به ویروس hpv پیش از گسترش این آلودگی برای درمان قطعی آن اقدام کنند در غیر این صورت این عارضه برای بانوان خطرناک‌ تر شده و دهانه رحم و نهایتاً بافت رحم را درگیر می‌ کند.

اقدامات قبل از تست پاپ اسمیر در شیراز

قبل از انجام تست پاپ اسمیر در شیراز، حتماً موارد زیر را در نظر داشته باشید:

در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر نتیجه آزمایش پاپ اسمیر قبلی شما غیرطبیعی بوده یا باردار هستید، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

برای انجام آزمایش پاپ اسمیر نباید در دوران قاعدگی باشید و حداقل 5 روز از پایان دوره قاعدگی شما گذشته باشد.

قبل از آزمایش پاپ اسمیر مثانه خود را خالی کنید تا در طول آزمایش راحت‌تر باشید.

حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از آزمایش از رابطه جنسی خودداری کنید، زیرا ترشحات و مایع منی ممکن است با سلول‌های دهانه رحم مخلوط شوند و نتیجه آزمایش را نادرست کنند.

بهترین زمان برای انجام پاپ اسمیر چند روز پس از پایان قاعدگی (معمولاً بین روزهای ۱۰ تا ۲۰ چرخه قاعدگی) است. در این زمان، سلول‌ها پایدارتر هستند و احتمال دقیق بودن نتایج بیشتر است.

حداقل ۴۸ ساعت قبل از آزمایش از تامپون استفاده نکنید. زیرا ممکن است مخاط دهانه رحم را تغییر دهد و تشخیص سلول‌های غیرطبیعی را دشوار کند.

شستن داخل واژن با دوش واژینال یا اسپری‌های بهداشتی می‌تواند سلول‌های سطح دهانه رحم را از بین ببرد یا تغییر دهد و بر نتیجه آزمایش تأثیر بگذارد.

مصرف داروهای موضعی که در داخل واژن استفاده می‌شوند (مانند کرم‌های اسپرم‌کش، فوم‌ها یا ژل‌ها) باید حداقل دو روز قبل از آزمایش متوقف شود؛ این مواد ممکن است در جمع‌آوری نمونه اختلال ایجاد کنند.

اگر دارویی مصرف می‌کنید یا علائم غیرمعمولی مانند خونریزی بین دوره‌های قاعدگی یا درد مزمن دارید، حتماً قبل از آزمایش به پزشک خود اطلاع دهید.

مراحل انجام تست پاپ اسمیر در شیراز

زمانی که برای انجام تست پاپ اسمیر به پزشک مراجعه می‌ کنید متخصصان چند نکته را به شما یادآور می شوند که با رعایت این نکات دقت نتیجه به دست آمده افزایش یافته و متخصصان می‌ توانند به جواب تست پاپ اسمیر اکتفا کنند.

بهتر است که تا دو روز قبل از انجام تست پاپ اسمیر به هیچ عنوان رابطه واژینال نداشته باشید به خاطر داشته باشید که قبل از این تست نباید با انواع شوینده ناحیه واژن را شستشو دهید و دوش واژینال نیز ممنوع است.

متخصصان برای انجام تست پاپ اسمیر از بانوان می‌ خواهند که ۵ روز بعد از اتمام قاعدگی برای انجام تست به پزشک مراجعه کنند زیرا در این شرایط رحم پاکسازی شده و تمامی هورمون‌ ها به حالت ثابت بازگشته‌ اند و شرایط برای یک نمونه برداری دقیق فراهم است.

متخصصان برای نمونه برداری بخش بسیار کوچک از دهانه رحم را تراشیده و در مایع مخصوص قرار می‌ دهند که برای بررسی بیشتر باید به مراکز آزمایشگاهی انتقال داده شود.

مهم است بدانید که روند انجام تست پاپ اسمیر هرگز دردآور نبوده و زخم‌ های رحمی را در پی ندارد.

مطالعه بیشتر:  تفاوت بچه های آی وی اف با طبیعی

متخصصان حالت پیش آمده در روند انجام تست را مشابه با گرفتگی بسیار خفیف در رحم دانسته که به محض اتمام نمونه برداری رفع می شود.

برای انجام تست پاپ اسمیر نیازی به داروهای بی‌ حسی یا بیهوشی ندارید حتی اگر بعد از تست لکه بینی اتفاق بیفتد.

هر چند وقت یکبار باید پاپ اسمیر انجام دهید؟

فاصله بین پاپ اسمیر به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

سن

  • زنان زیر ۲۱ سال: نیازی به پاپ اسمیر ندارند.
  • زنان ۲۱ تا ۲۹ سال: باید هر سه سال یکبار پاپ اسمیر انجام دهند.
  • زنان ۳۰ تا ۶۵ سال: می‌توانند هر سه سال یکبار پاپ اسمیر به تنهایی یا هر پنج سال یکبار پاپ اسمیر و آزمایش HPV انجام دهند.
  • زنان بالای ۶۵ سال: نیازی به پاپ اسمیر ندارند، مگر اینکه در معرض خطر بالای سرطان دهانه رحم باشند.

سابقه سلامتی

زنانی که در گذشته پاپ اسمیر غیرطبیعی داشته‌اند، باید طبق دستور پزشک، غربالگری‌های بیشتری انجام دهند.

زنانی که با فرد مبتلا به HPV رابطه جنسی دارند، باید غربالگری‌های منظم پاپ اسمیر انجام دهند.

بانوانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند مبتلایان به HIV/AIDS، باید غربالگری مرتب و منظم تست پاپ اسمیر انجام بدهند.

پاپ اسمیر نه تنها در تشخیص سلول‌های پیش‌سرطانی یا سرطانی تاثیرگذار می باشد، بلکه تست پاپ اسمیر برای زگیل تناسلی نیز انجام می شود.

با انجام منظم آزمایش پاپ اسمیر، می‌توانید گامی مهم در جهت حفظ سلامت خود و پیشگیری از سرطان دهانه رحم بردارید.

اگر هیسترکتومی (برداشتن رحم) انجام داده‌اید و سابقه سرطان دهانه رحم ندارید، ممکن است دیگر نیازی به انجام پاپ اسمیر نداشته باشید. با این حال، با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که نیازی به غربالگری ندارید.

تشخیص عفونت‌ با پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر می‌تواند سلول‌های غیرطبیعی دهانه رحم را قبل از سرطانی شدن مشخص کند.

آزمایش HPV اغلب در طول پاپ اسمیر برای بررسی HPV، یکی از علل اصلی سرطان دهانه رحم، انجام می‌شود.

نتایج نامشخص یا غیرطبیعی در پاپ اسمیر ممکن است نشان دهنده عفونت، سرطان یا سایر شرایطی باشد که پزشک شما می‌تواند تشخیص دهد.

نتایج آزمایش پاپ اسمیر در شیراز

نتایج آزمایش پاپ اسمیر معمولاً به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند: طبیعی (منفی) و غیرطبیعی (مثبت).

انواع نتایج طبیعی

اگر نتیجه آزمایش طبیعی باشد، به این معنی است که فقط سلول‌های طبیعی در دهانه رحم مشاهده شده‌اند و تا معاینه بعدی نیازی به بررسی بیشتر نیست.

با این حال، اگر سلول‌های غیرطبیعی مشاهده شوند، نتیجه آزمایش مثبت گزارش می‌شود.

این به معنای سرطان نیست، اما بسته به نوع سلول‌های غیرطبیعی، ممکن است بررسی بیشتر لازم باشد.

انواع نتایج غیرطبیعی

تغییرات سلولی جزئی که معمولاً با آزمایش HPV بررسی می‌شوند. اگر ویروس پرخطر وجود نداشته باشد، نیازی به نگرانی نیست.

ممکن است پیش سرطانی باشد. اگر تغییرات خفیف باشند، به آرامی پیشرفت می‌کنند. اما در موارد شدید، نیاز به بررسی فوری دارند.

این سلول‌ها در نواحی ترشحی دهانه رحم یافت می‌شوند و تغییرات معمولاً نیاز به بررسی بیشتر برای تعیین سرطانی بودن دارند.

در موارد نادر، سلول‌ها ممکن است آنقدر غیرطبیعی باشند که پزشک ممکن است آزمایش فوری مانند کولپوسکوپی را توصیه کند.

در موارد مشکوک، پزشک از کولپوسکوپی و بیوپسی دقیق‌تر برای بررسی نواحی غیرطبیعی استفاده می‌کند.

مطالعه بیشتر:  شیو کردن قبل از عمل لابیاپلاستی

اگرچه پاپ اسمیر ابزاری دقیق برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم است، اما مانند هر آزمایش دیگری، احتمال نتایج منفی کاذب وجود دارد، به خصوص اگر نمونه ناقص باشد یا خون یا التهاب در نمونه وجود داشته باشد.

اهمیت انجام تست پاپ اسمیر

اهمیت انجام تست پاپ اسمیر
اهمیت انجام تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر به منظور غربالگری سرطان دهانه رحم انجام میشود، عموماً متخصصان نمی‌ توانند از طریق معاینات لگنی متوجه حضور ویروس پاپیلومای انسانی یا سلول‌ های پیش سرطانی شوند و اگر این عوارض سریع‌ تر شناسایی نشود به مشکلاتی همچون سرطان دهانه رحم ختم شده و مشکلات و عواقب زیادی را در پی دارد.

متخصصان معتقدند که اگر همه بانوان پیش از دوره یائسگی این تست را انجام دهند از وضعیت رحم کاملاً دقیق و جزئی مطلع میشوند.

به خاطر داشته باشید که این تست برای همه بانوانی که واکسن گارداسیل را تزریق نکرده‌ اند الزامی است و مهم است که با راهکارهای موثر از ابتلا به این سلول‌ های خطرناک جلوگیری نمایند، همه بانوان با وجود دردهای بی‌ دلیل در ناحیه رحم، خونریزی‌ های بی‌ موقع و حتی قاعدگی‌ های دردناک باید به پزشک مراجعه کنند.

متخصصان اولین راه برای بررسی آسیب‌ های احتمالی را تست پاپ اسمیر می‌ دانند و با انجام این تست در شرایط کاملاً ایده‌ آل نیازی به دیگر روش‌ های تشخیصی نخواهند داشت.

اگر تست پاپ اسمیر در شرایطی کاملاً ایده‌ آل انجام شود نتیجه آن کاملاً دقیق و بدون خطاست و متخصصان می‌ توانند به این واسطه می توانند به مشکلات آشکار و پنهان مربوط به رحم پی ببرند.

با این حال تست پاپ اسمیر از سال‌ های دور یکی از روش‌ های تشخیصی موثر برای مراقبت از سلامت رحم بوده است و تا به امروز مورد تایید عموم متخصصان است.

آیا انجام تست پاپ اسمیر برای دختران باکره امکان‌پذیر است؟

برای انجام آزمایش پاپ اسمیر، باید ابزار مخصوصی (اسپکولوم) وارد دهانه رحم شود، بنابراین می‌تواند به پرده بکارت دختران آسیب وارد کند، انجام تست پاپ اسمیر برای دختران باکره امکان‌پذیر نمی باشد.

اگر در صورت باکره بودن نگران بیماری‌های دهانه رحم می باشید، می‌توان از روش‌های جایگزین مانند معاینه لگن، سونوگرافی واژینال و آزمایش‌های خون مربوط به سرطان استفاده کنید.

جهت تشخیص به موقع علائم سرطان دهانه رحم، بهتر می باشد معاینات دوره‌ای مربوط به دستگاه تناسلی را توسط متخصص زنان جدی گرفته شود.

این معاینات می‌تواند نیاز به آزمایش پاپ اسمیر را در دختران باکره کاهش دهد.

آیا سرطان های رحمی در افراد، محدودیت برای انجام  تست پاپ اسمیر ایجاد می کند؟

شاید تصور کنید که با وجود بیماری‌ های رحمی شرایط برای انجام تست پاپ اسمیر فراهم نیست.

به یاد داشته باشید که این تست کاربردی و دقیق یکی از روش‌ های تشخیصی به شمار آمده و متخصصان به این واسطه می‌ توانند وضعییت دهان رحم و بخش‌ های دیگر آن را بررسی کنند.

با انجام تست پاپ اسمیر پزشکان می‌ توانند هرگونه سلول‌ های غیر طبیعی را در سیرویکس ارزیابی کرده و به این واسطه سلول‌ های پیش سرطانی به طور قطعی تشخیص داده میشوند و حتی متخصصان متوجه میشوند که شدت آسیب تا چه حد است و کدام روش درمان بر سلول‌ های شناسایی شده موثر خواهد بود.

آیا ترشحات و عفونت های واژن قبل از انجام تست پاپ اسمیر باید درمان شوند؟

آیا ترشحات و عفونت های واژن قبل از انجام تست پاپ اسمیر باید درمان شوند؟
آیا ترشحات و عفونت های واژن قبل از انجام تست پاپ اسمیر باید درمان شوند؟

شاید تصور کنید که قبل از انجام تست پاپ اسمیر باید میزان ترشحات و عفونت‌ های واژینال برطرف شود، اما به یاد داشته باشید که تست پاپ اسمیر روشی برای تشخیص همین آسیب‌ هاست و نیازی به انجام درمان پیش از تست نخواهید داشت.

عموماً متخصصان برای تشخیص عفونت واژن و رحم نیازی به تست پاپ اسمیر ندارند و می‌ توانند از شواهد، علائم و حتی معاینه فیزیکی به چنین عارضه‌ ای پی ببرند.

مهم است که برای دقیق‌ تر شدن نتیجه آزمایشات خاص مانند پاپ اسمیر اگر عفونتی در محدوده واژن وجود دارد برطرف شود تا مباد ضمن نمونه برداری از دهانه رحم اختلالی در نتیجه آزمایش به وجود آید.

16 پاسخ

    1. سلام. تست پاپ اسمیر نمی‌تواند تشخیص قطعی سرطان را بدهد، بلکه تغییرات سلولی را نشان می‌دهد و برای تأیید سرطان باید آزمایش‌های بیشتری انجام شود.

    1. سلام. بله، مانند هر آزمایش دیگری، ممکن است نتایج کاذب مثبت یا منفی وجود داشته باشد.

    1. تست پاپ اسمیر به طور عمده برای شناسایی تغییرات سلولی است و عفونت‌ها را به طور خاص تشخیص نمی‌دهد، مگر اینکه عفونت‌ها باعث تغییرات سلولی شوند.

    1. سلام. تست پاپ اسمیر برای شناسایی تغییرات سلولی است، ولی آزمایش جداگانه‌ای برای شناسایی ویروس HPV نیز وجود دارد.

    1. سلام. بله، مگر اینکه نتایج قبلی نشان دهد که نیازی به ادامه تست نیست و پزشک توصیه دیگری داشته باشد.

    1. سلام. بهتر است تست در اواسط سیکل قاعدگی انجام شود، زمانی که خونریزی و ترشحات کم‌تر است.

    1. سلام. انجام تست در دوران قاعدگی ممکن است نتایج را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین بهتر است در زمانی دیگر انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *